EXPOSICIÓ ANTERIOR PLANTA BAIXA




































A la inauguració del Centre d’Art el Marçó Vell ja vàrem fer una exposició retrospectiva de pintors el lligam dels quals amb Centelles era essencialment el fet d’haver participat com a membres del jurat al Premi Centelles. Hi va haver persones tan rellevants com Rafael Bartolozzi, José Luís Pascual, Josep Musach, Joan Hernández Pijuan, Jaume Muxart, Robert Llimós, entre molts d’altres, i va ser una mostra que posava en evidència dos fets essencials: Un, la categoria dels membres del jurat del premi Centelles i dos la importància de la seva obra artística en el conjunt de l’art dels moments actuals.
Ara ha passat més d’una dècada i tenim una altra efemèride per a celebrar que és els setanta-cinc anys del Premi Centelles de pintura. Entre els actes que celebrem vam creure convenient invitar els pintors que han participat d’ençà d’aquest temps i fins ara com a membres del jurat per tal que puguin mostrar la seva influència i el seu art en una exposició artística col·lectiva. Hi trobem persones d’un alt nivell artístic com Gardy Artigas, Francesc Artigau, Enric Pladevall, Serra de Rivera, Arranz Bravo, entre d’altres.
I això és una mostra més d’aquesta cita anual que any rere any anem fent. Hi ha un esforç considerable de la comissió organitzadora per buscar persones del món de l’art capdavanteres en les arts plàstiques pictòriques i escultòriques, i que ajuden a què aquest premi tingui una gran qualitat artística.
És per això que a tot aquest grup de persones importants que desinteressadament han anat venint aquí al nostre municipi a participar en aquesta efemèride hem d’agrair-los l’esforç que fan i que dediquin una part del seu temps a una tasca tan noble com la d’intentar cercar les millors qualitats artístiques d’una obra perquè sigui mereixedora del premi.
I ara és a elles aqui hem donat l’oportunitat de mostrar el seu art, perquè és gràcies a elles que aquest premi de pintura té un gran prestigi que sobrepassa fronteres i que demostra que Centelles té una gran sensibilitat en el món de les arts en el seu ampli ventall artístic, pictòric, escultòric i musical.

Miquel Arisa Coma
Alcalde